Wiosenne inspiracje. ‘Babeczki’ z czekolady z karmelowym
kremem, ‘okraszone’ jagodami i zielonymi cukrowymi kuleczkami.
Wiosna to dla mnie szczególna pora roku. W przeciwieństwie do wielu osób,
które zaczynają zmiany wraz z nadejściem Nowego Roku,
ja zmianę planów zaczynam wraz z nadejściem Wiosny.
Moje wiosenne postanowienia zaczynam jednak nie od
odchudzania, a wręcz przeciwnie – od postanowienia na dobre jedzenie.
Ta pora roku szczególnie inspiruje mnie do przygotowania czegoś nowego i
niestandardowego. Jeden z takich
autorskich pomysłów prezentuje dzisiaj- ‘Babeczki’ z czekolady z karmelowym
kremem, ‘okraszone’ jagodami i zielonymi cukrowymi kuleczkami.
Ich wykonanie zajmuje około 30 minut.
Do wykonania, jako formy używam silikonowych
foremek do babeczek, do których wlewam rozpuszczoną czekoladę. Po
uksztaltowaniu gorącej czekolady w kształt babeczki, wkładam je na 5 minut
do lodówki. . Po ich ostudzeniu ‘wypełniam je treścią’. Użyłam kremu karmelowego. Niestety nie wykonałam go sama.
Jest to tzw. ‘krem z torebki’. Możecie wypełnić tak przygotowaną ‘babeczkę’ dowolnymi kremami, owocami i bakaliami. Wszystko zależy od was i od
waszej inwencji.
Smacznego😊
No comments:
Post a Comment